بنياد علمي و فرهنگي استاد بهادري با هدف جلب مشارکت دانش آموختگان با دانشگاه و جذب حمایت های مالی درجهت رشد كمي و كيفي دانشگاه علوم پزشکی تهران روز سه شنبه 18 دیماه 97 رسما آغاز به کار کرد.
به گزارش دفتر ارتباط با دانش آموختگان، مراسم افتتاح دفتر بنياد علمي و فرهنگي استاد بهادري با هدف معرفي بزرگان جامعه پزشكي، الگوسازي براي دانشجويان جديد، ترويج اخلاق و تعهد حرفه اي و جلب مشارکت دانش آموختگان رشته های پزشکي و پیراپزشکی در توسعه کمي و کيفي دانشگاه علوم پزشکي تهران روز گذشته 17 دیماه 97 طي مراسمي با حضوردکتر بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر دولتی استاد و دانش آموخته پیشکسوت دانشگاه، حاج آقا دعایی رئیس روزنامه اطلاعات و اعضای بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری برگزار شد،
درابتدای این مراسم دكتر گتميري پس از ارایه گزارش مختصری از روند تاسیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان و مهمترین اقدامات آن از سال 84 تاکنون گفت: باتوجه به شرایط وقت از سوی ریاست وقت دانشگاه و موافقت هیئت رئیسه، شورای دانشگاه و هیئت امنای دانشگاه این دفتر در قالب تشکیلات و ساختار دانشگاه و تحت سرپرستی استاد بهادری که استادی نمونه هم در حیطه علمی و اخلاقی و هم در زندگی ما هستند آغاز به کار کرد و امروز به عنوان یک برند در سطح دانشگاه های علوم پزشکی مطرح بوده و سایر دانشگاه های نسبت به الگوبرداری از آن اقداماتی نیز داده و از این مجموعه مشورت هایی را دریافت می کنند.
وی افزود: به منظور رفع چالش هایی که در زمینه دریافت هدایا و کمکهای مالی و نقدی دانش آموختگان بخصوص آن دسته از عزیزانی که خارج از کشور بوده و به دلیل بعضی از محدودیت های سیاسی و اجتماعی قادر به واریز وجه به حساب دانشگاه نبودند تصمیم بر تاسیس مجموعه ای غیر دولتی و به صورت انجمن گرفته شد و خوشبختانه از سه سال مقدمات تأسيس اين بنياد شكل گرفته و امروز با اختصاصی فضای فیزیکی از سوی استاد دولتی که خود از دانش آموختگان فعال در زمینه برقراری ارتباط با دانش آموختگان بوده و تجربیات موفقی در جهت گردهم آوردن دوستان خود دارند، نقطه عطفی است در تاریخ این مجموعه و امیدواریم با اقدامات این بنیاد بتوانیم حمایتهای بیشتری از دانش آموختگان را به سوی دانشگاه جلب نماییم.
وی یکی از اهداف مهم تاسیس بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری را ترويج علم و فرهنگ از طريق معرفي مفاخر حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: استاد بهادری به عنوانی یک الگوی عملی هستند كه بيش از 70 سال است خدمات مهم آموزشي، علمي و تحقيقي دارند و هماكنون هم در سن 90 سالگي بدون هيچگونه چشمداشتي به گسترش علم دردانشگاه مشغول هستند،
وي افزود: باتوجه به نگرانی هایی که در جایگاه تعهد حرفه ای در جامعه پزشکی بوجود آمده است يكي از كارهاي بسيار مهمي كه در اين بنياد انجام خواهد شد، گسترش و ترويج تعهد حرفه اي است، -به خصوص در جامعه پزشكي كه تعهد حرفهاي در آن از جايگاه خاصي برخوردار است- تا از طریق بتوانیم به تأسی از منش استاد بهادری تعهدحرفه ای را در بین پزشکان و پیراپزشکان حوزه سلامت ترویج داده و گامی در جهت رفع مشکلات جامعه برداریم.
دكتر گتميري با اشاره به اين كه فعالیت های بنياد علمي و فرهنگي دكتر بهادري، تداوم فعالیت های دفتر دانش آموختگان در دانشگاه علوم پزشكي تهران است، يادآور شد: از آنجا كه فعاليت دانش آموختگان داخل و خارج در يك نهاد دولتي به موانعي از جمله تأمين بودجه و برخورد برخي از كشورها با فارغ التحصيلاني كه در اين دفتر عضويت داشتند، باعث شد كه بنياد علمي و فرهنگي استاد بهادري ايجاد شود.
وي افزود: در زمينه جذب كمكهاي مردمي هم كه در صدد كمك به اهداف ما هستند چه در داخل و خارج، بدون اين كه وابستگي دولتي داشته باشيم، تسهيل خواهد شد.
وي اهداف اين بنياد را ايجاد ارتباط علمي قوي و گسترده بين دانشگاه و دانشآموختگان از طريق توسعه شبكه ارتباطي، بهره مندي از توان و استعداد دانش آموختگان براي ارتقا جايگاه دانشگاه علوم پزشكي تهران، حمايت همه جانبه از فارغ التحصيلان، ايجاد امكانات تحقيقات علمي و پژوهشي در سطح دانشگاه و ارائه تسهيلات رفاهي و اجتماعي به دانشآموختگان برشمرد.
سپس دكتر سيد احمديان اهداف تشكيل بنياد علمی فرهنگی استاد بهادری را شامل معرفي و بزرگداشت بزرگان جامعه پزشكي و الگوسازي براي دانشجويان جديد، ترويج اخلاق و تعهد حرفهاي به عنوان يك امر مشترك بين پزشكان و پيراپزشكان و پرستاران و جذب حمایت های مالی و معنوی دانش آموختگان از دانشگاه عنوان کرد و افزود: هدف بنياد استاد بهادري اين است كه تعهد حرفه اي را به عنوان يك فرهنگ در جامعه جا بيندازد.
وی درا دامه پس از ارایه گزارشی از روند برپزاری سمینار تعهدحرفه ای و تقدیر از الگوهای عملی تعهدحرفه ای در بخش جشنواره این سمینار گفت: امسال سومين سمينار تعهد حرفه اي در تاریخ دوم اسفند با ارایه سخنرانی های علمی در قالب پانل هایی با حضور صاحبنظرانی از حوزه اخلاق و تعهدحرفه ای در دانشگاه برگزار ميشود و در بخش جشنواره اين سمينار نیز از پنج شخصيت برجسته جامعه پزشكي به عنوان الگوی عملی تعهدحرفه ای تقدير به عمل ميآيد.
دکتر سیداحمدیان خاطر نشان کرد ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران به داشتن استادان پیشکسوت و شخصیت های برجسته که الگوی عملی تعهدحرفه ای هستند، افتخار می کنیم و باید گفت همه اینها بخاطر شخصیت استادان پیشین دانشگاه است که چنین استادانی را در دانشگاه تربیت کرده و منش خود را به نسل های بعدی منتقل کرده اند.
وی در ادامه گفت: بدنیال احساس نیاز بنیاد به انفکاک از دانشگاه و فعالیت در محل فیزیکی مستقل، موضوع با تعدادی از دانش آموختگان پیشکسوت دانشگاه مطرح شد و پس از بازدید از مکان های پیشنهادی آنان محل فعلی که از سوی استاد دکتر دولتی پیشنهاد شده بود مناسب تر احساس شد و خوشحالیم که امروز شاهد افتتاح دفتر این بنیاد هستیم.
دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان در پايان با اعلام شماره حساب 25337662 بانك رفاه از تمامي علاقه مندان و فارغ التحصيلان دانشگاه علوم پزشكي تهران خواست تا كمكهاي خود را به اين حساب واريز كنند.
در ادامه جلسه دکتر دستجردی ضمن تشکر از استاد بهادری که اجازه داده اند در کنار شمع وجودی شان محفل این بنیاد شکل گیرد و لذت شاگری برای شاگردان پیشینشان دوباره تکرار شود گفت: از خداوند می خواهیم که بتوانیم شاگرد خوبی برای استاد باشیم و با اینکه می دانیم نمی توانیم مانند ایشان باشیم ولی سعی می کنیم پشت سرشان قدم برداريم.
وي افزود: در مورد شخصيت استاد بهادري و بنیاد نامدار ایشان هرچه بگوييم كم است و هدف از تشكيل اين بنياد هم اين است که سالهايي كه در دوره دانشجويي در كلاس با ايشان داشتيم، زنده نگهداریم.
دكتر وحيد دستجردي با بيان اين كه ” يكي از شيرينترين لحظات دوران دانشجويي ما حضور در كلاسهاي درس ايشان بود كه هم انسانيت و هم علم را هر دو با هم فرا ميگرفتيم” افزود: به رغم اين كه محتوای درس ايشان خیلی سنگین بود و انتظار می رفت که کلاس كسلكننده باشد اما در پایان کلاس شاگردان احساس انرژي بيشتري داشتند و همه از وجود استاد بود.
وي با ابراز اميدواري از اين كه تمامي فارغالتحصيلان الگويشان دكتر بهادري باشد، افزود: اين بنياد که بنام شریف ایشان مزین شده است قطعا ريشه عميقي در خاك دانشگاه دارد و ان شاءالله بزودي به درخت تناوري تبديل خواهد شد كه ثمره و ميوههاي بيشتري براي مردم خواهد داشت.
دكتر وحيد دستجردي با ابراز خوشحالي از جدا شدن بنياد دكتر بهادري از دفتر دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: اميدوارم كه استقبال بيشتري از سوي دانشآموختگان از اين بنياد بشود و يك گرنتهايي براي پيشكسوتان و الگوهاي پزشكي اختصاص يابد و همچنين براي آيندگان شخصيت علمي والاي دكتر بهادري روشن تر شود.
وي تأكيد كرد: يكي از فعاليتهاي بنياد علمي و فرهنگي دكتر بهادري بايد اين باشد كه نتيجه شخصيت استاد بهادري كه شاگرد پروري است به ديگران هم آموخته شود.
دكتر يحيي دولتي عضو هيأت مديره بنياد علمي و فرهنگي دكتر بهادري هم در این جلسه با اشاره به چاپ مقاله ای به نام «چطور ميشود دانشگاه را نجات داد» خاطر نشان کرد، هر انسانی دو مادر دارد یک مادر فیزیولوژی است و مادر دیگر نیز مادر علمی ماست دانشگاهی است که در آن تحصیل کرده ایم و فارغ التحصيلان آن دانشگاه نميتوانند مادر خود را ناديده بگيرند. در كشورهاي پيشرفته به غير از دانشگاهها، دبيرستانها وحتي مدارس ابتدايي از محل كمك فارغ التحصيلان اداره مي شود، اما متأسفانه ما اين رسم خوب را از آنها ياد نگرفتيم.
وي در ادامه گفت: از پنج سال قبل توسط دانش آموختگان ورودی سال 38 پزشکی که هم دوره های های من هستند فعالیت هایی را در این زمینه شروع کردیم و با کمک مبالغ اهدایی آنان توانستیم کارهایی را درجهت کمک به جامعه ازجمله ساخت خانه دانشجویی و مراکز درمانی انجام دهیم و در حال حاضر نیز مبالغ نقدی با کمک دوستان داحل و خارج از کشور برای حمایت بنیاد استاد بهادری جمع کرده ایم و امیدواریم اين فكر علمي در تمامي دانشگاهها و انجمنها هم عملي شود و اگر از خداوند آرزوی طول عمر دارم برای اين است كه ببينم اين كار عملي شده است.
حاج آقای دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات نیز در این جلسه با یادآوری آشنایی خود با دکتر دستجردی در مجلس شورای اسلامی گفت: من توفیق شاگردان استادان بزرگی همچون استاد بهادری و استاد دولتی را نداشتم تخصصی هم در حوزه سلامت ندارم ولی وقتی نوید تشکیل این بنیاد را از دکتر دولتی که حقیقتا یک الگودر حیطه پزشکی هستند شنیدم بسیار خرسند و علاقمند شدم تا در این جمع فرهیخته باشم.
وی با قدردانی از ویژگی های شخصیتی استاد بهادری و استاد دولتی در تواضع با اطرافیان و پیگیری اموری که خیرش به جامعه می رسد گفت: با توجه به خلوصی که در اعضای هیئت مدیره بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری بخصوص استاد دولتی مشاهده می کنم مطئنم که این بنیاد به نیکی پا گرفته و دوامش نیز بر پاکی و صفای گردانندگان آن تضمین خواهد یافت. انشالله که این اقدام شایسته در این مکان مناسب بر دوستان مبارک باشد و امیدوارم که من نیز به عنوان یک خدمتگذار بتوانم ادای دینی به جامعه نموده و بعنوان یک حامی و علاقمند به فعالیت هایی فرهنگی در کنار دوستان باشم.
دكتر بهادري رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان هم در اين مراسم در سخنان خود گفت: بينهايت از حضور استادان محترم در اين مراسم تشكر ميكنم، به خصوص جناب آقاي دعايي كه از افتخارات ما هستند و روزنامه اطلاعات را مردمي و بدون جهتگيري خاص اداره ميكنند.
وي افزود: دانشگاه نقش اساسی در پیشرفت جامعه دارند ولی مسأله مهم اين است كه دانشگاهها، نميتوانند با بودجه دولت اداره شوند، به خصوص در حال حاضر كه دانشگاهها با اقتصاد مقاومتي اداره ميشوند و اين بودجه هم كفاف اداره دانشگاهها را نميدهد.
دكتر بهادري اضافه كرد: وظيفه دانشگاه فقط تربيت فارغ التحصيل نيست، بلكه نقش مردمي آن مهم تر استکه در توسعه آن نقش داشته باشند و از وقتي كه دفتر دانشآموختگان به همت دكتر لاريجاني تشكيل شد، دكتر دولتي كه از افتخارات جامعه پزشكي هستند به من گفتند اين را به حساب دولت نگذاريد و به صورت مستقل براي توسعه دانشگاه استفاده كنيد و برهمین اساس بود که دوستان من در دفتر ارتباط با دانش آموختگان به فکر تاسیس این بنیاد با این اهداف افتادند و خوشحالم که امروز شاهد به ثمر رسیدن آن و حمایت دانش آموختگان دانشگاه از آن هستم.
وی خاطر نشان کرد: اگر اينگونه بنيادها بخواهند از بودجه دانشگاه استفاده كنند باعث ضعف دانشگاهها ميشوند، و امیدوارم نتایج فعالیت های آن منجر به این شود که گام های موثری در جذب منابع مالی از دانش آموختگان برداریم و آنرا برای دانشگاه و مردم این جامعه هزینه کنیم.
وي با تأكيد بر اين كه 70 درصد بودجه دانشگاههاي بزرگي چون «هاروارد» و «استنفورد» از محل پرداختي دانشآموختگان آنها اداره ميشود، هماكنون سه هزار فارغالتحصيل دانشگاه علوم پزشكي تهران در آمريكا فعاليت ميكنند كه آماده همكاري با ما هستند و نامگذاری بنیاد به نام من نیز نعمتی است که خداوند بخاطر محبت شما به من داده است.